2Black wrote:De vulling van de grote pita-broodjes die we vanavond nuttigen!
kipfilet in kleine stukjes
ui, knoflook, paprika, champignons, tomaat
gemarineerd in een indonesische boemboe (bali) met wat extra citroensap en olijfolie
5 minuten bakken op hoog vuur (eventueel in een wok) et voila...
Zo om dit ook weer is omhoog te gooien, vanavond een deel van het idee van Colin gejat.
Ga vanavond maken Kipfilet, Ui, Paprika, Champignons, Tomaat en boontjes. Lekker wokken. en dan in Wraps rollen. even kijken in de winkel of er nog een geschikt sausje bij is. Cocktail ofzo.
Dan veder heb ik laatste gemaakt. je zou bijna zeggen engels ontbijt.
Aardappel maantjes bakken. In een andere pan bak je de spek goed aan (hoge pan), Gooi er een grote pot witte bonen in tomatensaus bij, snij er een stuk 10 snoep/cherry tomaatjes doorheen (in 4-en snijden) en een uitje in halve ringen. Baak daarbij een Varkens of rundersauzeis. en je hebt een heerlijk avond maal.
En als er thuis bami gegeten moet worden ben ik tegenwoordig ook elke keer weer de lul.
Knijp de mie netjes tot kleinere stukjes, en kook deze zoals je normaal ook zou doen.
Bak een kipfiletje en in een ander pannetje de spekjes. pak nog een 3de pan, doe daar een flinke scheut knoflook olie in (olijfolie waar knoflook teentjes in zitten) en gooi daar 1 bak bami groente en een zak groente met champignon's en o.a. prei in. Laat dit lekker aan staan gooi er op een geven moment de spek en de kip bij in. (spek ook met het vet dus niet laten uitlekken) voeg 1 rode peper toe, 2 scheppen sambal, 2 scheuten ketjap, een pakje Bami speciaal kruiden en 3a4 teentjes knoflook. Als de bami klaar is met koken goed laten uitlekken. Dan kort mee bakken in de pan met groenten en vlees. ongv 10 minuten laten staan zodat het meeste vocht de pan verlaten heeft en klaar is je Bami.
Met 1 pak mie netjes ongv genoeg voor 4 grote eters, of 6 personen.