Welk voedsel houd je momenteel bezig?

Online meeting-place voor alle off-topic zaken en wat je toch graag kwijt wil.

Moderators: Rock's, webmasters

Postby 2Black » WedDec15, 2010 4:53:41 PM

Heb gisteravond de eieren helaas al opgemaakt...
Omelet met spek en peterselie gemaakt...
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

Postby Losroyos » WedDec15, 2010 5:59:05 PM

ik heb der nog 2 :D toenet een doos gehaald :oops:
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Postby 2Black » WedDec15, 2010 6:29:33 PM

Moeder de vrouw langs de supermarkt gestuurd voor een doos eieren :D

En dus zojuist gegeten!
tartaartje op een bedje van gecaramelliseerde uiringen met daarboven een spiegelei (met nog vloeibare dooier), en frietjes.
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

Postby Losroyos » WedDec15, 2010 6:44:41 PM

Zoals jij het weet te vertellen moet het elke avond bij jullie een delicatesse zijn volgens mij 8)
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Postby Mastenhose » WedDec15, 2010 7:11:20 PM

2Black wrote:Moeder de vrouw langs de supermarkt gestuurd voor een doos eieren :D


Jij ook al?! :lol: Same here! (Y)
Bossie wrote:"Je nieuwe naam wordt zeker de Zekeringkoning :lol:
KLIK voor mijn WIE=WIE!
ImageImageImage
User avatar
Mastenhose
profiel verwijderd
profiel verwijderd
 
Posts: 7173
Joined: SunApr15, 2007 7:17:09 PM
Location: Den Hoorn (ZH)

Postby 2Black » WedDec15, 2010 11:16:57 PM

Wederom enkel het KIJKEN naar voedsel...
Heb al blokjes kaas gehad, mag nu echt niet meer snoepen...

Zit dus wéér naar "Diners, Drive-Ins & Dives" te kijken op de FoodNetwork.
Héééééérlijk!

http://dinersdrive-insanddives.blogspot.com/

Had ik deze tip maar aan Rogier mee kunnen geven toen hij in de U.S. was...
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

Postby 2Black » WedDec15, 2010 11:31:15 PM

Losroyos wrote:Zoals jij het weet te vertellen moet het elke avond bij jullie een delicatesse zijn volgens mij 8)


Zo ver zou ik niet willen gaan....
Maar sommige dingen zijn nu eenmaal klassiekers, recepten die in de basis al vele vele jaren bijvoorbeeld in de franse keuken 'normaal' zijn.

"tartare" is er daar 1 van. Oorspronkelijk is dat zelfs rauwe fijn gehakte biefstuk maar het eten van rauw vlees is tegenwoordig iets wat je zelden ziet.
Ook die tartaar wordt vaak met ui en ei gegeten. Vroeger kocht ik vaak een broodje tartaar bij de delicatessenzaak naast het kantoor in A'dam waar ik werkte. Heerlijk. Beetje peper erop en een paar uitjes.

Hier in huis koken we inderdaad wel vrijwel alles vers, en veel dingen zijn afgeleid van 'echte' recepten.
Eten is gewoon lekker... hoe verser hoe beter.
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

Postby AlexanderB » WedDec15, 2010 11:51:56 PM

achja, rauw vlees is inderdaad wat minder in de mode, aan de andere kant, filet americain (incl franse spelling) is praktisch hetzelfde maar dan met andere kruiden. en die kan je ook prima op een broodje doen :)

vandaag chinees gegeten, ook wel weer eens lekker :)
User avatar
AlexanderB
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5966
Joined: SunNov07, 2010 11:39:23 PM
Location: Delft

Postby 2Black » ThuDec16, 2010 12:05:27 AM

Je wilt in veel gevallen niet weten wat voor zooi men in filet americain gooit... Vooral als het gaat om conserveringsmiddelen, kleurstoffen maar ook smaakversterkers.
Ik ben er overigens dol op maar koop het eigenlijk alleen bij de slager in Bergharen hier 8km vandaan en die maakt het vaak zelfs speciaal voor mij ter plekke. Die is dus echt vers.

Het is wel grappig wat taal, geschiedenis en industrialisatie zoal met een gerecht kunnen doen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tartare
http://en.wikipedia.org/wiki/Steak_tartare: hier wordt ook de oorsprong van onze Filet Americain in genoemd.

Nog een plaatje van een 'echte' steak tartare:
Image
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

Postby AlexanderB » ThuDec16, 2010 12:17:14 AM

alleen gooi mijn tartaartje maar lekker in een goed hete pan, goed doorbakken maar niet gortdroog graag. :) (nee, ik eet dus geen rauw vlees)
User avatar
AlexanderB
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5966
Joined: SunNov07, 2010 11:39:23 PM
Location: Delft

Postby 2Black » ThuDec16, 2010 12:26:09 AM

Ikzelf ben dol op rood/roze vlees.
Mijn tartaartjes warm ik over het algemeen eerst voor op een temperatuur van iets minder dan 50 graden (niets zo erg als rood vlees dat koud is van binnen) en dan op hoog vuur in olie+boter kort bakken. 1,5 à 2 minuten per kant.
Hangt natuurlijk ook van de dikte af.
Je moet natuurlijk wel een zo vers mogelijk basismateriaal hebben, maar daar kan een goede slager enorm bij helpen...

Een eendenborst doorbakken begin ik dus ook niet aan. Die moet ook rosé zijn. Mag wel gaar eventueel, maar zeker niet doorbakken.
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

Postby Mastenhose » ThuDec16, 2010 11:37:13 PM

Nou, doe mij maar lekker een rauw tartaartje...
Lekker een eitje, uitje, zout, peper, oude kaas mayonaise en ketchup/curry erop... Bij voorkeur twee tartaartjes, verdeeld over 4 puntjes... Heerlijke avondmaaltijd! (Y)

Met uitzondering van kip niet zo'n probleem met rauw vlees eerlijk gezegd...:oops:
Bossie wrote:"Je nieuwe naam wordt zeker de Zekeringkoning :lol:
KLIK voor mijn WIE=WIE!
ImageImageImage
User avatar
Mastenhose
profiel verwijderd
profiel verwijderd
 
Posts: 7173
Joined: SunApr15, 2007 7:17:09 PM
Location: Den Hoorn (ZH)

Postby Losroyos » ThuDec16, 2010 11:38:57 PM

Eten is eten, Biefstuk moet toch ook niet helemaal gaar zijn ? :oops:
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Postby Mastenhose » ThuDec16, 2010 11:54:32 PM

Losroyos wrote:Eten is eten, Biefstuk moet toch ook niet helemaal gaar zijn ? :oops:


Alleen als je ervan houdt om op schoenzolen te kauwen... ;)
Bossie wrote:"Je nieuwe naam wordt zeker de Zekeringkoning :lol:
KLIK voor mijn WIE=WIE!
ImageImageImage
User avatar
Mastenhose
profiel verwijderd
profiel verwijderd
 
Posts: 7173
Joined: SunApr15, 2007 7:17:09 PM
Location: Den Hoorn (ZH)

Postby 2Black » FriDec17, 2010 12:30:31 PM

Wederom bezig met het "liefdadigheids" kerstdiner voor Grietje's cliënten volgende week donderdag.
Vandaag de bulk van de inkopen doen.
Wijn, bier, frisdrank, spullen voor de taarten, quiche, salades (tomaten weekje laten rijpen is altijd een goed idee) en dat soort zaken.
Al scherp inkopen gedaan voor lamsbout, garnalen, kip etc..

Veel werk.
Mooiste is dat "Uitbaeterij de Viersprong" uit Batenburg ("Drank en Spijs van Corrie en Gijs...") zo ongeveer alle serviesgoed incl. shafing-dishes en gastronorm schalen én linnengoed, kandelaars etc. heeft gedoneerd.
Vanmorgen ook nog rekwisieten van de kerstviering van een school opgehaald. Ook gedoneerd.
Fantastisch.
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

Postby Rio97 » FriDec17, 2010 11:26:51 PM

2Black wrote:Had ik deze tip maar aan Rogier mee kunnen geven toen hij in de U.S. was...


Deze tip hadden we zeker kunnen gebruiken.
Wat we af en toe voorgeschoteld kregen... waar vervolgens een halve fles chipotle saus over heen ging om het enigszins weg te kunnen werken.

In Vicksburg hebben we hier geslapen en gegeten:
www.cedargroveinn.com (Wij sliepen in de Pool Court Room)
Het eten, het wijntje erbij, de cocktail vooraf omdat we even moesten wachten, het was allemaal perfect. Een heerlijke filet mignon.
Ik was helemaal in de stemming dus ik bestel een cognac bij de koffie, nadrukkelijk een vsop.
Krijg ik een glas dat tot de rand afgevuld is met ijs... :shock:
Hopeloos die Amerikanen.
K' heb drie Citroëns, hele mooooie.
Een gele, een goude en een rooooie.

Winaar Le Citron Pressé 2012, categorie equipe met de grootste / mooiste bagage :)
User avatar
Rio97
Total admin
Total admin
 
Posts: 6747
Joined: SunJul18, 2004 9:05:50 PM
Location: Delft

Postby Rio97 » SatDec18, 2010 7:16:56 PM

Vanavond Griekse gehaktspiesjes!

Heel eenvoudig en erg lekker, ideaal voor bijvoorbeeld na een dag slenteren door de woonmall en radio Correct.
Pondje biologisch rundergehakt inkneden met twee zakjes giros mix van Knorr. Mix aanmaken met water en olijfolie en een paar teentjes knoflook. Of hoe je zelf gewend bent om gehaktballen te maken.
Half uurtje laten marineren en rondom satéstokjes boetseren tot een spiesje.
K' heb drie Citroëns, hele mooooie.
Een gele, een goude en een rooooie.

Winaar Le Citron Pressé 2012, categorie equipe met de grootste / mooiste bagage :)
User avatar
Rio97
Total admin
Total admin
 
Posts: 6747
Joined: SunJul18, 2004 9:05:50 PM
Location: Delft

Postby 2Black » WedDec22, 2010 10:29:44 AM

De geur van lamsbout in de oven.

Heb gisteravond 2 lamsbouten in de marinade gezet (paprika, knoflook, peper en vooral heel veel provençaalse kruiden) en die staan nu in de oven op 200 graden de eerste fase van het garen door te maken. Zo komen ze mooi op kleur.
Zometeen wat honing erover, afdekken en dan nog 2,5-3 uur op 120 graden langzaam doorgaren. Zit dus nog zeker 3 uur met die geur in m'n neus.
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

Postby Losroyos » WedDec22, 2010 10:31:02 AM

doe die geur maar hier dan ik zal wel weer voor 1 uur geen honger hebben :P ben net wakker. :oops:
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Postby 2Black » WedDec22, 2010 10:37:30 AM

Hier, je ontbijtje!

Image
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

PreviousNext

Return to Club Café

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests

cron