Welk voedsel houd je momenteel bezig?

Online meeting-place voor alle off-topic zaken en wat je toch graag kwijt wil.

Moderators: Rock's, webmasters

Postby AlexanderB » WedDec22, 2010 10:57:37 AM

broodje mexicano met mayo en ketchup :D
User avatar
AlexanderB
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5966
Joined: SunNov07, 2010 11:39:23 PM
Location: Delft

Postby Losroyos » WedDec22, 2010 12:03:44 PM

Oke honger.. Denk zo Bakkertje bart, of frietje kapsalon :oops:
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Postby Losroyos » WedDec22, 2010 5:38:48 PM

Vanmiddag een lekkere Döner met Sla, Fetta, Sambal en goed veel knoflook. En dan nu omdat we vandaag toch al ongezond bezig zijn. Friet Super en Spare-rib Schotel :oops:

Morge ga ik weer aan de wereld gerechten van Knorr 8)
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Postby Losroyos » MonDec27, 2010 5:41:03 PM

Wat het is weet ik niet gewoon een brouwsel :P

Gamba's gekookt, olie in de pan en dan lente ui, uien ringen en champignons in het pannetje lekker bakken tot ze goed gaar zijn, Dan een of andere knoflook wok olie der door heen, gamba's uit laten lekken, en kort mee wokken...


Heerlijk 8)
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Postby 2Black » TueJan04, 2011 5:57:48 PM

De vulling van de grote pita-broodjes die we vanavond nuttigen!

kipfilet in kleine stukjes
ui, knoflook, paprika, champignons, tomaat
gemarineerd in een indonesische boemboe (bali) met wat extra citroensap en olijfolie

5 minuten bakken op hoog vuur (eventueel in een wok) et voila...
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

Postby DuFF » TueJan04, 2011 6:01:23 PM

..oliebollen... nog steeds.. :sign11:
User avatar
DuFF
AXtremist
AXtremist
 
Posts: 12205
Joined: MonDec26, 2005 9:43:07 AM
Location: zeelandia

Postby Losroyos » TueJan04, 2011 6:37:16 PM

Shoarma 8)
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Postby 2Black » ThuJan06, 2011 12:47:12 PM

Semoor Djawa, kortweg 'Smoor'.

Semoor Djawa is een (rund)vlees gerecht uit Indonesië. Semoor is verbasterd nederlands, indonesië was tenslotte een nederlandse kolonie, en betekend dus ook niets meer dan smoren. In dit geval gesmoord vlees op javaanse (Djawa) wijze.
Dit gerecht is vrij zoet van smaak, met een bijzonder diep aroma. Blokjes rundvlees die zo lang zijn gesmoord (op bijzonder laag vuur gaar geprutteld) dat ze bijna smelten zo zacht.
Het is bijzonder eenvoudig klaar te maken hoewel ik er zelf een paar kleine 'tweaks' aan geef.

1 boemboe Semoor Djawa (Toko Lien/Indonesia/Koningsvogel) bij zo ongeveer elke supermarkt te koop
500gr riblappen/doorregen runderlappen in kleine stukken gesneden (ca. 2x2cm of ietsjes groter)
3 kleine of 2 kleine uien, vrij grof gesneden
2 flinke tenen knoflook
(2 winterpenen als extra optie, in stukjes van 2x2cm, meesmoren)

vlees kort aanbraden op hoog vuur, uien en knoflook erbij.
boemboe toevoegen en nog even meebakken/fruiten

mijn toevoegingen: 2 eetlepels tamarinde pasta, 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar), 1 eetlepel sambal badjak en 4 eetlepels ketjap manis.

blussen (smoren) met ca. 500ml water en gelijk op het laagste pitje zetten. Liefst deksel half open zodat vocht kan verdampen.
Onder af en toe doorroeren zo'n 3 uur laten doorpruttelen. Je kunt ook de hele pan in de oven zetten op zo'n 110graden.

Serveren met rijst, wat taugeh erbij als knapperige groente, misschien wat komkommer als verfrissing en wat kroepoek.
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

Postby Losroyos » FriJan07, 2011 3:05:45 PM

Image

Ik zou het niet weten :oops:
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Postby 2Black » FriJan07, 2011 3:42:48 PM

Zo... jij hebt honger!
Of is dat voor alle hulptroepen die je auto komen helpen repareren? :wink:
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

Postby Losroyos » FriJan07, 2011 3:44:38 PM

uhm het is tot nu toe voor mezelf en een beetje van me broertje, ze zijn in de aanbieding bij de C1000. Aangezien pizza voor 1 persoon goedkoper is dan koken voor 1 persoon :oops:
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Postby 2Black » ThuJan13, 2011 3:13:30 PM

Zojuist het stuk spare-rib genuttigd dat over was van gisteravond.
Mjammie!
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

Postby Losroyos » ThuJan13, 2011 3:22:42 PM

ik heb pas 3 pizza's op van de stapel. :oops:

Vanaaf wss mac (A)
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Postby 2Black » ThuJan20, 2011 6:19:01 PM

Een soort van Mac&Cheese

dit is voor de amerikanen net zoiets als een 'burger'. Onderdeel van het 'staple diet'.
http://en.wikipedia.org/wiki/Macaroni_and_cheese

In mijn geval een kaassaus bestaande uit:
bak champignons grof gesneden
1 ui, 2 tenen knoflook
1 milde groene peper
150gr ham
pakje monchou als basis voor het kaasgebeuren
100gr emmenthaler (normaal zou dit natuurlijk parmeggiano moeten zijn maar die was niet met uiterste verkoopdatum beschikbaar voor 35% korting)
peper, zout, italiaanse kruiden + extra basilicum
beetje witte wijnazijn & citroensap

ca. 400 gram penne of grote pastaschelpjes

saus + pasta mengen en in ovenschaal doen.
Plakjes mozzarella eroverheen en nog even kwartiertje in de oven op ca. 175 graden.
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

Postby Losroyos » ThuJan20, 2011 7:21:25 PM

Klinkt Heerlijk. Alleen lust pasta niet :oops:

Maar miss kant ook met iets anders, Aardappelschijven met bloemkool of brocoli, miss een keer proberen (A)

Je kan niet zeggen dat het goor is als je het niet probeerd. en ik porbeer meerdere rare combo's :P
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Postby 2Black » WedJan26, 2011 2:29:34 PM

het avondeten

Had gisteren een zeer vriendelijk geprijsde kilo doorregen runderlappen gescoord dus daar moet wat mee gebeuren.
Vanavond eten we dus maar (weer) Indonesisch...

Is erg simpel want de basis is kant en klaar in de supermarkt te koop.

Rendang:
vlees in stukjes aanbraden
2 uien, 2 tenen knoflook erbij
rendang boemboe (Toko Lien)
extra sereh (citroengras) en ketoembar (koriander), vooral van die laatste vrij veel, eventueel ook nog extra djahe (gember)
2 theelepels sambal oelek voor wat extra pit
goed doorroeren en dan ca. 500ml water erbij, aan de kook brengen
1 blok cocoscrème erbij
doorroeren tot cocoscreme is opgelost.
ca. 3 uur op zeer laag vuur laten stoven
eventueel omhooggekomen olie/vet afscheppen

Bali:
vlees in stukjes aanbraden
2 uien (in grove ringen), 2 tenen knoflook
bali boemboe (Toko Lien)
extra sereh (citroengras) erbij, eventueel djahe (gember)
1 hele kaneelstok
afblussen met citroensap
500ml water erbij en aan de kook brengen
3 uur laten stoven op zeer laag vuur tot vrijwel al het water verdampt is.

Bali maak ik normaal gesproken met kip, drumsticks licht aanbraden en dan net zoals hierboven. Eventueel met een fijngesneden tomaat nog erbij. 1,5 uur doorgaren tot vlees bijna van het bot afvalt. Ook lekker als hapje tussendoor.
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
User avatar
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
 
Posts: 4825
Joined: SatJul16, 2005 12:14:48 PM
Location: Rheden

Postby Losroyos » ThuFeb17, 2011 11:50:37 PM

Broodje Kaassoufle en broodje hamkaassoufle met curry, kijken wat lekkerder is ;)
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Postby Rio97 » FriFeb18, 2011 12:02:03 AM

Was ik vanavond macaroni aan het maken: stukjes chorizo licht aanbakken, champignons, uitje, rundergehakt, knoflook, prei etc.
Kreeg ik mij daar opeens enorm veel zin in waggel!
K' heb drie Citroëns, hele mooooie.
Een gele, een goude en een rooooie.

Winaar Le Citron Pressé 2012, categorie equipe met de grootste / mooiste bagage :)
User avatar
Rio97
Total admin
Total admin
 
Posts: 6747
Joined: SunJul18, 2004 9:05:50 PM
Location: Delft

Postby Losroyos » FriFeb18, 2011 12:10:05 AM

Kan je dat eten dan waggel :lol: volgens mij niet toch :P
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Postby Losroyos » FriFeb18, 2011 2:19:19 PM

Het was weer in de aanbieding bij super de boer.

Image

Dat zijn er weer 9, vriezer is voller dan vol, kan niet eens meer 1 ijsje bij :$
User avatar
Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5461
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

PreviousNext

Return to Club Café

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 41 guests