Technisch handboek voor de AX

LET OP: Eigen vragen stel je in Technisch, Interieur, Exterieur, ICE, Elektrisch

Moderator: webmasters

Re: Technisch handboek voor de AX

Postby JSP » ThuAug22, 2019 1:56:38 AM

Ik heb het originele Citroen AX handboek kunnen bemachtigen. Indien nodig kan ik wat benodigd is inscannen en doormailen.

Image
ImageImageImage ImageImage
klik hier voor mijn AX Project

Subaru Vivio sinds 2007 ZD-BX-61

Subaru Vivio sinds 2015 17-DD-PB
JSP
AX liefhebber
AX liefhebber
 
Posts: 767
Joined: FriNov14, 2014 6:30:13 AM
Location: Waalwijk/Rijen

Re: Technisch handboek voor de AX

Postby JoukeRodenhuis » WedFeb16, 2022 11:53:56 AM

Hoi allemaal!

Ik heb nog geen wie is wie topic, sorry daarvoor, maar ik ben nog even aan het ruziën met foto's plaatsen op dit forum..

Mijn enthousiasme voor wat ik heb gevonden vind ik echter moeilijk te verstoppen dus vandaar dat ik nu even hierop reageer. Ik heb het programma van de technische handleiding voor de AX weer aan de praat gekregen op mijn 64-bits systeem! :jump:

Het mooie programma dat is geplaatst door Joost in 2004 is helaas niet te draaien voor Windows systemen die draaien op 64-bitsniveau. Terwijl ik deze reactie schrijf, maak ik gebruik van een laptop met 64-bit Windows 10, en heb ik de optie te 'upgraden' naar 11. Ik was een beetje teleurgesteld dat ik nu niet gebruik kon maken van de handleiding, maar ik dacht, weetje, misschien vind ik wel weer wat op ons mooie internet. Genoeg mensen op deze planeet die graag ouwe zooi willen behouden. :lol:

Allereerst een waarschuwinkje, ik ben zelf redelijk goed in het een en ander vinden op het internet, maar uiteindelijk heb ik geen idee wat deze software allemaal doet, wie het heeft gemaakt, etc.. Doe het volgende dus vooral op eigen risico! Verder ben ik best bereid om je te helpen als je er niet uitkomt, je kan me denk ik het best bereiken via de WhatsApp groep

Ik heb deze schatkist van een artikel gevonden op het forum van Microsoft: https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-dev-appconsult/running-16-bit-applications-on-windows-10-64-bit/ba-p/1671418.

Het is een open-source programma dat poogt 16-bit software van vroeger draaibaar te houden. Open-source houdt in dat je via de GitHub pagina (deze: https://github.com/otya128/winevdm) alles kan bekijken dat de programmeurs hebben lopen uitspoken, als je het maar kan lezen. Ik ga dit programma verder in deze reply even "compatibiliteitsprogramma" noemen voor de duidelijkheid

Ten tijde van het schrijven van deze reactie is versie v0.8.1 de meest recente 'stable' release (https://github.com/otya128/winevdm/releases). De ZIP kan je uitpakken met WinRAR, 7zip, etc.. Ik heb het programma in mijn Verkenner (dat venster waar al je bestanden staan) naast de map van de technische handleiding gezet.

In de map van het compatibiliteitsprogramma, dat bij mij otvdm-v0.8.1 heet, zijn er twee "install" snelkoppelingen. Ik heb eerst de normale "install" geprobeerd, dit opende voor minder dan een seconde een PowerShell / cmd venster (je hoeft niet te weten wat PowerShell / cmd is) en is toen weer gesloten. Ik heb geen idee of dat iets heeft gedaan. Ik heb daarna de "install (no console)" geprobeerd en ik kreeg hetzelfde. Ik weet niet of het gebruiken van deze install snelkoppelingen nodig is.

Ik probeerde daarna de "otvdmw.exe" uit te voeren. Dit opende voor mij een ander Verkenner-venster, in een significant lagere resolutie dan normaal (het ziet er erg korrelig uit). Ik noem dit nieuwe venster, dat ik kreeg via het compatibiliteitsprogramma, OTV-verkenner. Ik ben toen in dat venster naar de locatie van de map van de handleiding gegaan, en bij mij kreeg ik alleen maar drie snelkoppelingen te zien, zijnde van boven naar beneden: "MSTEST.exe", "MVIEWER2.exe" en "SETUP.exe". Ik heb de setup uitgevoerd via de OTV-verkenner, en daarna via de OTV-verkenner de "MVIEWER2.exe" toepassing geopend (ik verkort dit nu even naar Mviewer).

Ik kreeg via de Mviewer een heel archaïsche Multimedia Viewer, en als je linksboven naar "Bestand" gaat en dan naar "Open" kan je kiezen of je AX_Carb of AX_Inject moet hebben. Als je in dat kleine venster op 'OK' drukt sluit ie de boel af, je moet dus dubbelklikken op de relevante AX handleiding

Nu ben je in het handleidingsprogramma! :dance

Het programma is wel een beetje ongemakkelijk in gebruik. Bij mij pakt het programma niet altijd mijn muiskliks op, en soms doet ie dat wel maar is het scherm nog niet ververst. Ik open zelf altijd even een van de menu'tjes bovenaan, "Bestand", "Bewerken", etc., en sluit ze daarna direct weer om een verversing te krijgen. Dat is dus even puzzelen! Succes!
JoukeRodenhuis
Welkom nieuw AX lid
Welkom nieuw AX lid
 
Posts: 1
Joined: SatJan15, 2022 12:04:40 AM

Re: Technisch handboek voor de AX

Postby Nico » SunFeb20, 2022 9:34:24 AM

Hoi Jouke, bedankt voor je uitgebreide uitleg. Bij mij draait het nog onder een Windows XP virtualbox op linux. Dat is ook nog een optie als het niet lukt.
Ax 1.1 TGE 1993 370.000 km
Nico
AX liefhebber
AX liefhebber
 
Posts: 166
Joined: ThuDec18, 2003 5:02:38 PM
Location: Putten

Previous

Return to Technische/Technical F.A.Q. (eerder gestelde vragen met antwoorden!)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron