Dynamo lampje blijft branden na starten.

Problemen, vervangen of tunen alles kan.

Moderators: denny, vtspower, webmasters

Dynamo lampje blijft branden na starten.

Postby rafalow » ThuJun15, 2017 5:35:01 AM

Mijn AX heeft al geruime tijd het volgende probleem.
Na het starten, zonder extra gas te geven blijft het dynamo lampje branden.
Geef ik een dot gas dan gaat het uit en zijn er geen problemen meer.
Start spanning accu 12,56volt , dat zakt na het starten tot 12,26 volt en er wordt niet bijgeladen totdat ik wat extra gas heb gegeven dan komt ook het laden op gang.
Laad spanning is dan ook op een normaal niveau.
Maar er is al heel erg veel vervangen aan onderdelen en nu weet ik niet meer waar ik het moet zoeken.
Wel vind ik dat het toerental laag is bij het starten ook dat komt hoger te liggen nadat ik wat extra gas heb gegeven.

Er zit een nieuwe accu in, een nieuwe dynamo, een nieuwe startmotor.
Dus aan deze componenten ligt het niet.

Wie heeft er een idee..?

mvg
rafalow
AX Starter
AX Starter
 
Posts: 16
Joined: SatApr26, 2008 3:31:17 PM

Re: Dynamo lampje blijft branden na starten.

Postby Fruit » ThuJun15, 2017 8:21:33 AM

Staat de riem genoeg op spanning? Loop de bedrading is na.
Fruit
AX liefhebber
AX liefhebber
 
Posts: 545
Joined: WedJan18, 2012 11:32:19 AM
Location: Zeeland/Axel

Re: Dynamo lampje blijft branden na starten.

Postby citrofenwick » ThuJun15, 2017 12:39:38 PM

Is het draadje op de dynamo aangesloten dat het batterijlampje doet branden? Soms kan dit dergelijke vage problemen geven.
AX-kopen is verslavend.
User avatar
citrofenwick
Total admin
Total admin
 
Posts: 3999
Joined: SunNov25, 2007 6:47:26 PM
Location: staden (België)

Re: Dynamo lampje blijft branden na starten.

Postby rafalow » ThuJun15, 2017 2:48:47 PM

Mijn dank
Al deze opties heb natuurlijk als eerste doorgelopen
Hier moet iets anders aan de hand zijn
Wie heeft er een goed idee
Mvg
rafalow
AX Starter
AX Starter
 
Posts: 16
Joined: SatApr26, 2008 3:31:17 PM

Re: Dynamo lampje blijft branden na starten.

Postby Fruit » ThuJun15, 2017 5:53:30 PM

Dynamo zelf is 100% in orde?? Accu ook is door laten meten. Nieuw betekend niet altijd dat het goed is!
Fruit
AX liefhebber
AX liefhebber
 
Posts: 545
Joined: WedJan18, 2012 11:32:19 AM
Location: Zeeland/Axel

Re: Dynamo lampje blijft branden na starten.

Postby j0achim » ThuJun15, 2017 6:02:36 PM

Ik zet mijn pak rijst op een massa probleem.
j0achim
AX liefhebber
AX liefhebber
 
Posts: 731
Joined: TueApr12, 2011 8:25:20 AM
Location: Schoonhoven

Re: Dynamo lampje blijft branden na starten.

Postby AlexanderB » FriJun16, 2017 8:59:36 AM

Dan zet ik mijn pak rijst op verrotte koolborstels.
AX 1.6 16V circuit speeltje ---- Peugeot 309 1.4i ---- Elektrische Scooter
User avatar
AlexanderB
AX super weirdo
AX super weirdo
 
Posts: 5955
Joined: SunNov07, 2010 11:39:23 PM
Location: Delft

Re: Dynamo lampje blijft branden na starten.

Postby Holländer » SatJun17, 2017 7:31:21 AM

rafalow wrote:Er zit een nieuwe accu in, een nieuwe dynamo, een nieuwe startmotor.
Dus aan deze componenten ligt het niet.
mvg


accu en dynamo zullen het niet zijn lijkt me.

ik lift mee op het massaprobleem
kijk ook eens op mijn Wie is Wie
als 't niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan!
Wat in Fries ienkear yn it hert sluten hat, is der min wer út te krijen
Holländer
AX Master
AX Master
 
Posts: 1556
Joined: SunDec23, 2007 3:10:28 PM
Location: Ooltgensplaat


Return to Technisch/Technical

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron